Θοδωρής Τσούτσος

Η ΑΕΚ ξέρει ποιον Μπακασέτα απέκτησε;

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο www.sport-fm.gr για τον κίνδυνο η ΑΕΚ να "χαλάσει" μόνη της μια μεταγραφή για την οποία πάλεψε όσο για καμία άλλη. Του Θοδωρή Τσούτσου

Του Θοδωρή Τσούτσου

Οταν η ΑΕΚ μπήκε στον κόπο, γιατί τέτοιος ήταν αυτός που έκανε, για να αποκτήσει τον Τάσο Μπακασέτα, το έκανε για τον ποδοσφαιριστή που θαύμασε (όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα όχι μόνο εκείνη) την περσινή σεζόν. Με λίγα λόγια η ΑΕΚ επέλεξε να αποκτήσει τον Μπακασέτα του Πανιωνίου.

Αν τα γνωρίζουμε σωστά τα πράγματα, η ΑΕΚ, όπως και καμία άλλη από τις ομάδες που τον διεκδίκησαν τη φετινή μεταγραφική περίοδο, δεν προσπάθησαν να πάρουν τον Μπακασέτα του Αστέρα. Δηλαδή, έναν ποδοσφαιριστή που αγωνιζόμενος σχεδόν αποκλειστικά στα άκρα, δεν είχε καταφέρει να δείξει τι μπορεί να κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Προσοχή, κανείς δεν λέει ότι τότε η μεταγραφή θα ήταν μια πιο εύκολη υπόθεση. Μπορεί μάλιστα, να ήταν και πιο δύσκολο να αποκτήσει κάποιος από τους "μεγάλους" τον Μπακασέτα του Αστέρα, αν είχε φροντίσει να τον δει τις ελάχιστες φορές που αγωνίστηκε στη θέση του με την ομάδα της Τρίπολης.

Διότι η μία ήταν στο ματς που πέτυχε το μοναδικό του ευρωπαϊκό γκολ, τότε που ο Αστέρας πήγε να "αυτοκτονήσει" έχοντας προηγηθεί 2-0 επί της Ροβανιέμι, οι Φινλανδοί με δέκα παίκτες είχαν ισοφαρίσει 2-2 και τελικά με Μπακασέτα φορ να πετυχαίνει το ένα από τα δύο γκολ, ήρθε η πρόκριση με το τελικό 4-2.

Το άλλο, ακόμη πιο "πιασάρικο" ματς για τον Μπακασέτα του Αστέρα, ήταν εκείνο με την Μάιντς. Απίθανη πρόκριση με 3-1, με τους Αρκάδες να ανατρέπουν το 1-0 της Γερμανίας και το 1-1 του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Ολοι θυμούνται τα δύο γκολ του Μάσα. Κανείς ότι ο Μπακασέτας είχε μπει πάλι ως αλλαγή και αγωνιζόμενος ως επιθετικό χαφ πια, είχε ξεκινήσει εκείνος τα δύο γκολ, που τελικά έφεραν την απίστευτη πρόκριση.

Τότε κανείς ακόμη δεν είχε ξεχωρίσει τον Μπακασέτα. Κυρίως γιατί μπορεί πράγματι να μην είναι αλήθεια ότι δεν πήρε ευκαιρίες στον Αστέρα. Διότι τέτοιες πήρε. Αλλά επίσης δεν είναι αλήθεια ότι της πήρε όπως του έπρεπαν σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Γιατί σπάνια είχε μέσα στο γήπεδο τον ρόλο που μπορεί να υποστηρίξει.

Οπως συνέβη στον Πανιώνιο ή ακόμη και σε εκείνο το σύντομο πέρασμά του από τον Αρη, τότε που στους πρώτους δύο αγώνες είχε σκοράρει τρία γκολ. Μετά την αποχώρηση του Μπαρμπόσα, θα είναι τεράστιο λάθος να πιστέψει η ΑΕΚ ότι μπορεί να καλύψει το κενό με τον Ελληνα άσο. Στην ουσία θα είναι σαν να "χαλάει" τη δική της επένδυση, όταν αποφάσισε να κάνει όσα έκανε για να κάνει δικό της τον Μπακασέτα και μάλιστα, δικαίως να το πανηγυρίσει (αγωνιστικά και επικοινωνιακά).

Ταυτόχρονα, όμως, με αυτόν τον τρόπο θα κινδυνέψει να "χαλάσει" και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ασφαλώς και οποιοσδήποτε παίκτης έχει την επιθυμία και την ανάγκη να αγωνίζεται. Ακόμη μεγαλύτερη, όμως, είναι η ανάγκη του όποτε αγωνίζεται, αυτό να γίνεται στη θέση που μπορεί να προσφέρει. Και όχι απλώς και μόνο όπου υπάρχει κενό ή λανθασμένος μεταγραφικός σχεδιασμός.

Αλλωστε, προφανώς η ΑΕΚ γνώριζε ποιον Μπακασέτα απέκτησε. Εκτός αν μεγαλύτερο ρόλο στην απόφασή της δεν έπαιξε το αγωνιστικό μέρος, όσα δηλαδή τον είδε να κάνει πέρυσι με τον Πανιώνιο, αλλά το επικοινωνιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x